Merken van ET Electric

Hier vindt u een greep uit het assortiment eigen merken van ET Electric!

BEE Line


ET Electric heeft goed naar haar klanten geluisterd en de bezwaren meegenomen in de doorontwikkeling van haar grondkabel. Veel gehoorde opmerking ging over de 3 gele lijnen op de verder zwarte buitenmantel. Deze zouden te veel op een gasleiding lijken. De BEE-line heeft nu een grijze buitenmantel, gelijk aan de Nederlandse grondkabels. De BEE-line loopt nu qua naam en logo in lijn met de reeds langer op de markt zijnde BEE-flex aluminium purkabel en BEE-weld aluminium laskabel.

BEE Flex


BEE-flex is een door ET Electric ontwikkelde kabel bedoeld voor tijdelijke installaties. Deze aluminium polyurethaan (PUR) kabel is uitermate geschikt als verlengkabel in de bouw, op scheepswerven, bij evenementen, als aggregatenkabel of als walvoedingskabel voor schepen. Het lage gewicht van de aluminium geleider zorgt dat deze kabel binnen de ARBO normen valt, terwijl de polyurethaan buitenmantel zorgt voor een zeer hoge slijtvastheid. De BEE-flex is dan ook uitermate geschikt voor zware toepassingen waarbij leidingen kunnen worden blootgesteld aan schuren of slepen over scherpe en/of ruwe oppervlakten. Het gebruik van aluminium als geleidermateriaal verzorgt een zeer stabiele prijsstelling en verlaagd het risico van koperdiefstal

ET Light


De ET-light LED armaturen kenmerken zich door de zeer hoge lichtopbrengst per opgenomen Watt.Met een specifieke lichtopbrengst van minimaal 115lm/W voldoen al onze armaturen aan de eisen om in aanmerking te komen voor de Energie Investering Aftrek (EIA). Een LED armatuur heeft een nauwere stralingsbreedte dan bijvoorbeeld een gasontladings-armatuur, hierdoor ontstaat er minder vervuiling aan omgevingslicht. Dit maakt een LED armatuur uitermate geschikt voor gebruik binnen de bebouwde kom.

ET BEE-Lux


Onder de naam Bee-lux voert ET Electric een serie hoge kwaliteit LED buislampen. De lampen typeren zich door hun gebruiksgemak, levensduur en hoge spanningsrange (85VAC – 265VAC). Met een levensduur van 50.000 uur geeft ET Electric zonder probleem 5 jaar garantie.

THOR


Speciaal voor werf- en tunneltoepassingen heeft ET Electric het armatuur Thor ontwikkeld. De Thor is speciaal als LED armatuur ontwikkeld en vervaardigd uit polycarbonaat. Thor heeft een vermogen van 60W en door gebruik van een groot aantal SMD LED’s (1000 stuks) heeft het licht een zeer goede spreiding. Thor is leverbaar in klasse 2 en klasse 3 uitvoeringen en kan worden voorzien van een noodvoeding. Tijdens de batterijvoeding dimt het licht tot 30% voor een langere levensduur van de batterijen. Met een lichtstroom van minimaal 125 lm/W, voldoet deze aan de EIA-regels 2015. Andere opties voor Thor zijn de doorlusmogelijkheid met een volledig geïntrigeerde wandcontactdoos of een voeding middels Neutrik connectoren. In de laatste situatie is het armatuur onderhoudsvrij. De stootranden van Thor zijn optioneel en leverbaar in klant eigen kleur. Voor de transparante polycarbonaat kap is folie verkrijgbaar wat uw armatuur beschermt tegen eventuele verfspetters.

WODAN


Het nieuwe armatuur Wodan is ontwikkeld als LED armatuur voor op scheepswerven, tijdelijke tunnelverlichting, evenementen of bijvoorbeeld tank- en ketelonderhoud. Wodan heeft een opgenomen vermogen van 22W en levert 3000 lm. Door het platte ontwerp van de bovenkant van het armatuur heeft u geen last van blinde plekken over de kopse kanten, iets wat bij vergelijkende “koker” lampen wel het geval is. Wodan is leverbaar als klasse 2 en als klasse 3 armatuur en kan worden voorzien van noodvoeding. Eventuele doorlus kan geschieden via een schuko of CEE wandcontactdoos welke binnen het armatuur vallen zodat deze ook mechanisch beschermd is. Het is ook mogelijk het armatuur via Neutrik connectoren te voeden en door te lussen. Aan de onderkant is er standaard een M8 draad beschikbaar voor montage van een magneet, oog of ander ophangsysteem. De stootrand van Wodan is leverbaar in klant eigen kleur en voor de transparante kap is zelfklevende beschermfolie beschikbaar.

BEE Weld

Dit door ET Electric ontwikkelde kabelproduct is uitermate soepel en zeer geschikt als alternatief voor de bekende neopreen laskabel H01N2-D en H01N2-E. Het zeer lage gewicht van de BEE-weld accu- laskabel is een grote pré van dit product. Deze kabel mag niet gebruikt worden voor kracht installaties zonder geschikte afscherming tegen mechanische belasting. Deze enkel geïsoleerde kabel wordt ook toegepast als batterijkabel, denk hierbij aan batterijvoeding op schepen, voeding voor boegschroeven en voedingskabel in trailers of aanhangers.

Hier vindt u een greep uit het assortiment merken van ET Electric!

Marechal


Een ieder bedrijf is vrij het contactmateriaal naar eigen keuze te gebruiken. Daar waar zwaar industrieel gewerkt wordt is CEE niet altijd toereikend. Maréchal bied hier een uitkomst. Omdat het materiaal functioneert als een contactor is het een (koppel)contactdoos en schakelaar ineen. Maréchal werkt modulair, dit houd in dat er bepaalde basiselementen zijn van waaruit gewerkt word. Het is verder een kwestie van combineren tot u de voor u juiste combinatie heeft. Omdat het zo specifiek is geven we graag advies over de voor u juiste uitvoeringen.

-Stekkerbare verbindingen t/m 250 Amp.
-Modulaire opbouw van het contactmateriaal.

-Schakelen en verbinden in één.

-EX contactmateriaal beschikbaar.

Bals


Sinds 1999 heeft de firma Bals (Duitsland) een eigen vestiging in Nederland (Bals Nederland in Haarlem) die de opdracht vanuit Duitsland heeft meegekregen om op een aantal O.E.M. na uitsluitend via de Elektrotechnische groothandel te leveren.

De Quick Connect of wel de klemdrukveertechniek is de techniek die staat voor storingsvrije contacten, continu hoge contactdruk en snelheid van monteren . Deze techniek heeft zich de laatste jaren bewezen en wordt vanaf 16A tot en met 63A geleverd. Hierbij is het gebruik van adereindhulzen overbodig en neemt de overgangsweerstand af naarmate het koper zich meer gaat zetten bij gelijkblijvende contactdruk dit in tegenstelling tot schroefcontacten.

Weitkowitz


ET Electric levert het hele scala aan persgereedschappen voor buiskabelschoenen. Dit varieert in hand-mechanische,hand-hydraulische en electrisch-hydraulische gereedschappen. Een goed stuk gereedschap is voor een ieder verschillend, moet u veel persingen verrichten of werken in kleine ruimtes. ET Electric adviseren u graag over de voor u beste keuze van gereedschap. Het gereedschap van Weitkowitz is hoog gekwalificeerd en voldoet aan alle eisen die je maar aan gereedschap kunt stellen

ABL


ABL – Sinds 1923
Wij zijn een familiebedrijf met een internationale uitstraling en zijn gevestigd in Lauf in de metropool regio Neurenberg (Duitsland).

In 1925,
ABL vond de SCHUKO-stekker uit. Of het nu gaat om de klassieke rubberen plug of de innovatieve Elamid-plug – ABL is het origineel.

In 1933,
de eerste automatische stroomonderbreker is ontwikkeld op ons terrein. Tegenwoordig produceren wij miniatuuronderbrekers van hoge kwaliteit voor de infrastructuur van elektrische gebouwen en schakeltechniek.

In 2011,
we hebben de kleinste wallbox ontwikkeld voor het opladen van elektrische voertuigen. Tegenwoordig zijn al duizenden van onze eMH1-eenheden in gebruik – wereldwijd. Onze nieuwe eMH3 Twin wallbox, evenals onze eMC2 en eMC3 oplaadpalen voor openbare toepassingen, kunnen zelfs twee voertuigen tegelijkertijd opladen.

Gemaakt in
Duitsland,
We ontwikkelen, produceren
en testen al onze producten
in eigen beheer.

Hager


Ongeacht de elektrische oplossing die je zoekt, wij zijn gedreven om je die te leveren. Energiedistributie, kabelmanagement, schakelmateriaal of gebouwautomatisering. Specialistische oplossingen in een totaalaanbod van producten én service. Innovatieve oplossingen die eenvoudig te installeren en te gebruiken zijn. Systemen die zich onderscheiden in kwaliteit, eenvoud in gebruik en attractief design. Dit zowel voor de elektro-installateur en de overige partijen in de bouwkolom, als voor de eindgebruiker.